Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Det gula bandet har länge varit en internationell symbol för att visa sitt stöd till landets soldater. Trots att den länge existerar utomlands så var det inte förräns förra året som symbolen på allvar kom till Sverige och började säljas för att stödja svenska soldater i tjänst. Det finns idag två olika band att köpa där intäkterna går till två vitt skilda ändamål. Oavsett vilken man väljer att köpa (eller om man nu köper båda två) så väljer man att aktivt stödja våra svenska soldater, ett stöd som är viktigare än vad gemene man kan tro.

Fredsbaskrarna

Fredsbaskrarna är ett förbund som jobbar för att hjälpa soldater som gjort utlandstjänstgöring i fredsbevarande och fredsfrämjande syften. Denna förening säljer “Gula bandet” där överskottet går till kamrathjälpen som har som syfte att ekonomiskt stödja kamrater och dennes familj som p.g.a fysisk eller psykisk sjukdom är i behov av detta som en följd av internationell tjänstgöring.

Kustjägarveteranerna

Sällskapet Kustjägarveteraner tog fram ett gult band efter inspiration från bloggaren Wiseman wisdoms. Kustjägarna säljer bandet till förmån för Stiftelsen Jesper Lindbloms minne. Stiftelsen kom till efter att kustjägaren Jesper Lindblom stupat under tjänstgöring i Afghanistan. Stiftelsens syfte är att jobba för kamratskap, ledarskap under svåra förhållanden och föregångsmannaskap. Detta gör man genom att årligen dela ut ett stipendium om 10 000 kr till den personer eller de personer inom Försvarsmaktens specialförbandssystem, vilket även inbegriper de understödjande förbanden från armén, marinen och flygvapnet, som verkar i andan för stiftelsens urkund.

Dela inläggetShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter