Ett plagg som tjänat mig väl under flera år är en windbreaker-tröja ifrån Arktis. Tröjan är gjort av vindtätt material, som ger viss skydd även från väta men utan att stänga in fukt från kroppen. Plagget går att bära som ett mellanlager under uniformen under extra blåsiga dagar för att motverka nedkylning. Framförallt under blöta höstkvällar och nätter är detta plagg att rekommendera som ett extra skyddande lager för att bibehålla stridsvärdet. Tröjan har en dragkedja på framsidan som möjliggör extra god ventilering när aktiviteten ökar. Huvan märks inte av när den bärs under yttre uniformsplagget och stridsutrustning. Detta möjliggör att bära plagget utan att något granskande öga ser.

a192-stowaway-m90-front-960x1188

Arktis har släppt en ny version i av tröjan som packas ner i en internficka, istället för en separat påse. Tröjan finns även i m90-kamoflauge som möjliggör ett yttre bärande. Tröjan är i lättviktsmaterial vilket gör att brukaren kan bära med sig tröjan i exempelvis benfickan utan att den tynger ner byxorna.

Undertecknad har själv burit med en tidigare modell i höger benficka under flertalet år utan att det slitit på påsen eller tröjan. Tröjan kan upplevas kort i armarna och lite trång runt bröstet. Ifall du ser att du ligger på gränsen i storlekstabellen så är det rekommenderat att gå upp en storlek. Är du ute mycket i tjänsten och på fritiden är det här absolut en tröja som du kommer ha användning för.