Vinn boken "Ett halvt år, ett helt liv" av Magnus Ernström.

Följ hans resa till Bosnien som soldat i BA01, hur kriget kom att påverka honom och övriga soldater i förbandet. Insatsen i Bosnien har tillsammans med insatsen i Kongo under 50-talet blivit en del av svensk militärhistoria som i hög grad har påverkat Försvarsmakten och dess personal. Ta möjligheten att tävla om ett eget exemplar av boken. Tävlingen pågår från 1 december till och med 23 december. Vinnaren annonseras den 24 december.

Enbart svaren från ditt första försök kommer att räknas. Tävlingen är öppen för deltagare som bor i norden (Sverige, Danmark, Norge, Finland, Island samt Åland och Grönland).

Taktiskt.se tar inget ansvar för postgången och eventuellt försvunnen vinst.

Ditt instagramnamn
Under vilken insats myntades uttrycket "För uppgiften krävs en indisk bataljon, ett irländskt kompani eller en svensk pluton"?
Överste 1. Ulf Henricsson var chef för BA01 i Bosnien och har blivit känd för sin raka attityd och en rad olika beslut som satte den svenska enheten på kartan. Men vad fick han för smeknamn?
Militärhögskolan i Halmstad genomför årligen en fältresa till Bosnien där kadetterna går i fotspåren av kriget och vad de svenska enheterna upplevde. Men hur många gånger har den här resan genomförts?
Försvarsmakten har skickat sin personal på internationella uppdrag sedan 1956. Just nu pågår det insatser i bland annat Irak, Kongo-Kinshasa och Centralafrikanska republiken. Men för vilken insats är Force Commandern numera svensk?
Sedan 1990 har över 26000 svenskar genomfört internationell insats för Försvarsmakten. Hur många tjänstgör just nu internationellt enligt Försvarsmakten (31 oktober 2018)?
Varför borde just du vinna boken "Ett halvt år, ett helt liv"?