Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

Ett ordspråk som många av oss fått höra om och om igen under våran uppväxt och som man lärt sig hata. Men de som tjänstgjort militärt vet att det ligger mycket sanning i pratet. Ett läckande regnställ eller kängor med dåliga sulor kan suga musten ur även den mest motiverade soldaten. I takt med att försvarsmakten engagerar sig utomlands så växer även kraven på den utrustningen som soldaten tilldelas, och om den inte fungerar så införskaffar den enskilde utrustning som gör det.

Detta har i sin tur bidragit till en snabbt växande marknad med taktisk utrustning. Nu för tiden så finns det en mängd olika tillverkare som alla påstår att just deras utrustning är den bästa. Så hur ska man veta vilken tillverkare som håller  vad de lovar?

Det är här som taktisk.se kommer in i bilden. Här delges erfarenheter av utrustning i militär tjänst kombinerat med “lessons learned” från fältet. Allt för att hjälpa andra att undvika att hamna i samma fällor och sprida de kunskaper som man inte kan läsa sig till i böcker.

Taktisk.se tar gärna emot erfarenheter, tips och trix från besökare. Har du något du vill ha publicerat så ta kontakt med taktisk.se via kontaktformuläret eller kommentarsformuläret nedan.