Så kallade adminfickor kommer i många olika storlekar och lösningar. Historiskt har adminfickan vuxit successivt för att möjliggöra för exempelvis en funktionsspecialist att få med sig en uppsjö av elektronik och lathundar. Ferro Concepts MOLLE Admin panel går lite i motsatt riktning. Här ligger fokus på att ha en liten ficka som ska vara minimalt i vägen.

Bild: Ferro Concepts MOLLE Admin Panel monterad på kroppsskydd 12.

Specifikationer (hämtade från tillverkaren)

  • Belt compatible for up to 2″ wide belts
  • Compatible with all MOLLE with at least 2 rows high and 4 columns wide.
  • Fits perfectly on the chest of the FCPC V5
  • Ambidextrous zipper opening
  • Elastic for chem lights/pens
  • Loop velcro for callsign patches
  • Made in the USA

Tillverkarens pris: $60

Bild: Baksidan består av cordura-laminat vilket håller ner totalvikten.

Materialet är en blandning av laminat (baksidan) och stretchtyg (framsidan). Stretchtyget medger dels att fickan sjunker ihop när den är tom och att den kan expandera något beroende på vad du behöver få ner i fickan. Den stora finessen med fickan, “unique selling point” om man så vill, är att fickan är vinklad vilket innebär att den inte bygger ut på djupet. Detta medför att om du bär öppna magasinsfickor på ditt kroppsskydd minskar risken att adminfickan är i vägen för när du ska dra fram magasinen. Bakom laminaten finns ett utrymme för att möjliggöra för användaren att bära fickan på sitt bälte istället för på kroppsskyddet.

Bild: Fickan observerad från sidan. Vinklingen av fickan innebär att den inte bygger på djupet över en öppen magasinsficka. Fickan innehåller en pannlampa vid fototillfället.

Internt innehåller fickan en intern ficka i vilken lathundar eller mindre anteckningsblock kan förvaras. Därutöver finns några elastiska remmar som underlättar förvaring av exempelvis batterier. Därutöver är det möjligt att fylla ut med utrustning som en pannlampa. Utanpå, under fickan, återfinns två elastiska remmar som kan nyttjas för lysstavar eller pennor.

Bild: Inne i fickan återfinns en intern ficka samt elastiska remmar.

De två dragskorna till fickan löper lätt i bägge riktningar där själva dragkedjan går något diagonalt så att öppningen blir enklare att jobba med, utan att för den delen riskera att prylar faller ur fickan.

Utrymmet är fullt tillräckligt för den generiska svenska soldaten för att få med anteckningsmateriel (block och en liten pennstump), standardkompass, reservbatterier och en pannlampa. Är du däremot i behov av olika typer av pennor, spegelkompass och diverse verktyg är detta inte fickan du behöver.

Competetiveshooter har lagt upp ett filmklipp där han visar upp fickan och pratar lite mer ingående om dess funktioner.