Din EOBUSARE i gryningen

FIR: Recycled Firefighter “The Chief”

Debatten kring klimatet och jordens begränsade resurser har skapat en marknad för företag som återanvänder material för att skapa nya produkter. Recycled Firefighter är ett av dessa företag. Twisten är att företaget, som namnet antyder, återanvänder material från brandkårsutrustning som slangar och kläder. Då jag var på jakt efter en ryggsäck att ha i bilen passade det sig ypperligt med en ryggsäck försedd med reflex.

Fakta (från tillverkarens hemsida)

21 Liters of volume
Bag does not come with any Morale Patches
1 Exterior front zippered pocket and 2 Interior zippered pockets
Interior laptop Sleeve with 1″ webbing buckle strap. Fits up to 15″ laptop
1000D Cordura durable water resistant nylon
Huge #10 USA Made YKK Coil Zippers throughout 
1″ Mil-Spec binding on interior (no raw edges)
1″ Mil-Spec webbing on shoulder strap edges
Large carry handle made from 1″ and 2″ Mil-Spec webbing
3″ Wide padded Shoulder straps for awesome comfort
All USA made plastic hardware
550 Cord Zipper Pulls
Sternum strap sold separately
Bar tacks on shoulder attachment points
19″ tall, 12″ wide, 6″ deep
Lay flat design for easy access
2″ USA made Velcro front panel for morale patches
.35″ thick foam bottom, .35″ thick foam back (behind laptop sleeve)
All stress points are Double or Triple sewn
Price: 159USD

Till att börja med ska det förtydligas att då ryggsäckarnas framsida bygger på återvunnet material, kommer det skilja sig mellan hur ryggsäcken ser ut på hemsidan och den du får hem i brevlådan. Vilket bidrar till en exklusiv känsla.

Ryggsäcken i sig är som vilken annan vardaglig ryggsäck som helst. Ett stort huvudfack som kan förvara en bärbar dator i ett separat fack. Huvudfacket kan öppnas hela vägen ner till botten. Utöver det finns två (2) större interna fack (24cm B x 22cm H resp 17,5cm B x 22cm H) samt ett (1) större förvaringsutrymme på utsidan (30cm B x 48cm H).

Interna fickor

Dragkedjorna är rejäla och löper lätt även i hörnen av ryggsäcken. Ryggen och botten av ryggsäcken är vadderad vilket ger en del skydd för en eventuell bärbar dator. Ryggsäcken är även försedd med ett rejält handtag som försetts med trippla sömmar. Sömmarna för hela ryggsäcken är förstärkta på en rad punkter och det framstår inte som att tillverkaren har genat någonstans.

I stort är det en nedskalad civil ryggsäck som täcker de vardagliga behoven. Det som gör att ryggsäcken sticker ut är valet av material vilket bär över till utseendet. Den här ryggsäcken kommer fylla sitt syfte väl.

Föregående

FIR: TwinNeedle MiniMap

Nästa

Tankar kring mobilförbud vid övningar

3 kommentarer

 1. gustenjam@hotmail.com'

  Martin

  Hej! Ser att inlägget är nogra år gammalt men funderat på dessa ryggsäckar som verkar lovande. Det jag undrar över är hur mycket du behövde betala i tullavgifter som kan vara nog så blodigt.
  Hälsningar Martin

 2. Móði

  Kommer ärligt inte ihåg vad tullen landade in på. Det har ändrat sig lite i avgifter sedan dess också. Jag tyckte att det var värt investeringen i o m att något liknande inte finnas att få tag på här i Europa.

 3. gustenjam@hotmail.com'

  Martin

  Tack för svar ???

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén