Då året varit som det varit har det medfört att antalet tillfällen för att testa nya grejer reducerats kraftig och fokus har därmed lagts på andra saker. Just inlägg och utrustning har länge varit efterfrågat, därmed var det dags att titta på något som kanske flugit lite under radarn, nämligen NFM och deras fickor i färgen “Tarmac”.

Vanligtvis brukar de här inläggen innehålla en textruta med information från tillverkaren med tillhörande länk till produkten. I det här fallet är det inte möjligt för att exakt den här modellen inte finns beskriven hos tillverkaren, därmed finns heller ingen information att hämta. Överlag finns det väldigt lite information att finna utöver det lilla som återfinns hos återförsäljaren och det som vi kan själva mäta fysiskt hos produkten.

Mått (Utan magasin) (LxBxD): 19,5x8x2,4cm
Vikt: 111 gram.
Material: Polyamid 6.6 (PA66)
Magasinstyper (enligt återförsäljare): “AR-15 magasin av HK typ, AK5 nya plast och plåtmag, Magpul, Diemaco aluminium”.
Pris: 325kr

Vi kan börja med magasinstyper. Ur förpackning är fickan väldigt tajt och ett magasin glider inte enkelt ner och upp. Troligtvis släpper det efter en tids inbrytning. Det knepiga är däremot att jag inte, till skillnad från vad återförsäljaren visar med bild, lyckas få ner plastmagasinet till ak5 i fickan. Plastmagasin från Magpul fungerar däremot utan problem, om än tajt.

Färgen “tarmac” lirar väl med Försvarsmaktens kroppsskydd såväl som ryggsäckar även om den möjligtvis skulle kunna upplevas något mörkare/grönare i nyansen.

Locket till fickan sitter fast med kardborre och kan således plockas bort helt om användaren önskar, det medföljer även en plastbricka för att underlätta vid justering av lockets position. Låsningen består av en dragkrok likt magasinsfickorna på stridsväst 2000, med skillnaden att själva draglängden upplevs kortare. Till detta kompletteras stängningen med en tryckknapp. Själva dragremmen upplevs något kort att få grepp om, å andra sidan möjligt att öva upp ett förfarande som fungerar. Insidan är till del försedd med en gummiaktig-beläggning för att öka friktionen mot magasinet.

Ryggen är försedd med fästremmar där varje ände har en liten dragrem för att underlätta vid borttagning av fickan. Det tackar jag för efter några år av ömma fingerspetsar vid montering och demontering.

Fästremmar

Botten av fickan är försedd med den obligatoriska öppningen för avrinning.

Botten med avrinning.

Överlag ger fickan ett stabilt intryck. Rejält sydd men ändå lätt. Något tveksam till längden på själva dragremmen och att fickan är så pass tajt redan från början med såväl friktionsmatta som resårband. Själva prisbilden är överkomlig, framförallt för något som tillverkas i Europa.