Eftersom en tidigare omröstning om tillverkare indikerade ett visst intresse för det tyska företaget Lindnerhof, kändes det lämpligt att titta närmare på en magasinsficka från tillverkaren. Överlag ger produkten ett väldigt positivt intryck med bra sömnad och spänstigt material.

Fakta (från tillverkarens hemsida)

Equipped with a dual fastening system, the magazine pouch can be secured with a Velcro fastener only, or additionally with a snap fastener. The flap can optionally be stowed against the back. In this case, the all-round elastic cord secures the magazines.

Weight: 86 g
Dimensions: 20 / 8 / 6 cm
Outer fabrics: Hybrid Laminate, Cordura

Hybrid Laminate (HL) is a raw material that was developed together with a renowned manufacturer of functional fabrics. The underside of the backing material with CORDURA® is coated with weatherproof synthetic rubber.

The laminated material can be printed with a national camouflage pattern.Conventional MOLLE straps have been replaced by MOLLE slits directly lasered in the material; these are fully compatible with the PAL system.

The extreme stability of the textile enables the production of ultralight tactical equipment and opens up completely new design options.

Magasinsfickan är designad för att innehålla två magasin som hålls åtskilda av en avtagbar delare som är försedd med kardborre. Således är det möjligt att ta exempelvis två tilldelade plastmagasin utan att de hakar i varandra. Med hjälp av det elastiska snöret är det möjligt att spänna åt om så önskas vid användning av plåtmagasin eller liknande. Respektive sida av fickan är försedd med fästpunkter i laminatmaterial. Det ska tilläggas att fickan även är användbar som förvaringsficka för en 0,5l nalgene-flaska.

Locket har såväl tryckknapp som kardborre för att garantera att det inte öppnar sig vid olämpliga tillfällen. Det är även möjligt att vika in locket bakom magasinen om man önskar att ha snabbare tillgång till magasinen. Botten av fickan är försedd med ett dräneringshål för avrinning. Valet av laminat som material med ytterst lite textil bör innebära att ytterst lite fukt blir kvar i fickan. Notera tvättråden på bilden ovan.

Färgen är “Stone grey” vilken är grå/grön i nyansen, vilket gifter sig väl med Försvarsmaktens kroppsskydd och ryggsäckar. Med sina 86 gram är det en otroligt lätt magasinsficka. Valet av material verkar även ge en något lägre reflektion i det infraröda-spektrumet. Baksidan är att den som dubbelficka givetvis kommer, beroende på innehållet, bygga ut en bit från kroppen. Samtidigt är den betydligt mindre än den tilldelade magasinsfickan som medföljer stridsväst 2000. Väl värt att ha i åtanke när det är dags att investera i ny utrustning.